Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния с печурки

Картофена яхния с печурки

Картофена яхния с печурки
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Дори и най-вкусните мръвки може да ви омръзнат и тогава душа давате за една постна яхния като тази"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг печурки
  • картофи - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер - 2 с.л.
  • джоджен - сух
  • лук - 1 глава средно голяма
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, обелете ги и ако са по-едри - ги нарежете на филийки. Загрейте една част от олиото в тиган и задушете гъбите, докато омекнат.

В тенджера загрейте останалото олио и добавете почистения и нарязан на ситно лук.

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Прибавете ги към лука и гответе 3-4 минути, при непрекъснато бъркане. Добавете гъбите и червения пипер.

Овкусете със сол и и налейте 2 ч.ч. топла вода. Похлупете тенджерата с капак гответе на тих огън, докато картофите омекнат. При необходимост добавете още вода.

Преди готовност, сгъстете ястието, като размиете брашното с малко вода, до получаването на кашичка.

Готовата картофена яхния поръсете със сух джоджен. Преди поднасяне, гарнирайте с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: