Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Икономична картофена яхния

Икономична картофена яхния

Икономична картофена яхния
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вижте страхотно предложение за яхнийка, която хем е с малко продукти, хем е наистина много вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете мазнината в широка тенджера и сложете на умерен огън.

Добавете нарязания лук на много ситно. Оставете го да се задуши.

През това време нарежете картофите на едро.

При задушения лук добавете червения пипер, солта и разбъркайте.

След десетина секунди сложете и картофите. Налейте около 1 л гореща вода и оставете да къкри 15-20 минути.

Размийте брашното в малко студена вода и го сипете в къкрещото ястие.

Добавете нарязания магданоз и щом картофената яхния се сгъсти, махнете от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо
Христо
Към лукът прибавям също пиперка нарязана на по- ситничко да се задуши.КОгато сипя и картофите и започне яденето да ври слагам и 5-6 скилидки чесън и малко преди да сложа разтвореното брашни сложих 6-7 зърна бахар. КОгато яденето е готово и спрем котона поръсвам с малко мляно черно пиперче..:) Успех на всички .
25.08.2020 17:27
7