Начин на приготвяне
Почистете гъбите, обелете ги и ако са по-едри - ги нарежете на филийки. Загрейте една част от олиото в тиган и задушете гъбите, докато омекнат.
В тенджера загрейте останалото олио и добавете почистения и нарязан на ситно лук.
Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Прибавете ги към лука и гответе 3-4 минути, при непрекъснато бъркане. Добавете гъбите и червения пипер.
Овкусете със сол и и налейте 2 ч.ч. топла вода. Похлупете тенджерата с капак гответе на тих огън, докато картофите омекнат. При необходимост добавете още вода.
Преди готовност, сгъстете ястието, като размиете брашното с малко вода, до получаването на кашичка.
Готовата картофена яхния поръсете със сух джоджен. Преди поднасяне, гарнирайте с магданоз.