Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Моята бърза и лесна торта

Моята бърза и лесна торта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Моята бърза и лесна торта
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Искате ли да видите как се прави торта на бърза ръка? А да я опитате?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сладко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • брашно - 2 ч.ч.
  • за крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 бр. ванилова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата със захарта до разтварянето ѝ. Добавяте млякото, сладкото, содата загасена в 1 с.л. оцет, и смесените брашно с бакпулвер.

В малка тава, постлана с хартия за печене, сипвате сместа и печете на 200 градуса в предварително нагрята фурна до готовност. Изпечения блат разделяте на две части по хоризонтала, оставете да се охладят.

Смесвате сметаната с пудрата захар и ваниловата захар, разбивате до еднородна смес.

Сглобявате тортата, като мажете с крем в средата, отгоре и отстрани.

Поръсвате с каквото имате под ръка, шоколадови или захарни пръчици, смлени орехи, кокосови стърготини и т. н., ще се любите с първата хапка от тортата.

Тортата На бърза ръка е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: