Начин на приготвяне
Разбивате яйцата със захарта до разтварянето ѝ. Добавяте млякото, сладкото, содата загасена в 1 с.л. оцет, и смесените брашно с бакпулвер.
В малка тава, постлана с хартия за печене, сипвате сместа и печете на 200 градуса в предварително нагрята фурна до готовност. Изпечения блат разделяте на две части по хоризонтала, оставете да се охладят.
Смесвате сметаната с пудрата захар и ваниловата захар, разбивате до еднородна смес.
Сглобявате тортата, като мажете с крем в средата, отгоре и отстрани.
Поръсвате с каквото имате под ръка, шоколадови или захарни пръчици, смлени орехи, кокосови стърготини и т. н., ще се любите с първата хапка от тортата.
Тортата На бърза ръка е много сполучлива.