Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Бухти, които се обръщат сами

Бухти, които се обръщат сами

редакция:
Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Бухти, които се обръщат сами
Снимка: Yordanka Kovacheva
8 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Чудо на чудесата - бухти, които, като се изпържат, се обръщат сами А за вас остава тежката работа да ги изядете"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 - 500 г
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • яйца - 3 бр.
  • ванилена захар - 1 пакет
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто.

С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина.

Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами.

Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.

Пържат се до зачервяване.

Поръсват се топли с пудра захар.

Бухтите, които се обръщат сами са готови.

Научи тайната на вкусните бухти или разбери как да правиш бухти с минимална мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
здравеите аз добавям брашно на око . да стане малко по гъсто от палачинково тесто и да не е гъсто като за мекици
08.07.2018 09:45
1
2
Таня Левенова
Таня Левенова
рецептата ми е много точна..
04.02.2018 12:56
2
1
Таня Левенова
Таня Левенова
ами брашното ти е било в повече -за 450-500гр-3 яйца по 50гр-това е 150гр течност +250гр мляко-това прави-400гр течност-тестото трябва да е рядко почти като кексовото..
04.02.2018 12:55
8
1
Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Тестото стана много гъсто и се наложи да сложа малко мляко,за да разреда и успея с лъжица да гребна от тестото. Според мен брашното е много.
04.02.2018 10:42
4