Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки и пудра захар

Кекс с ябълки и пудра захар

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Кекс с ябълки и пудра захар
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Ще си кажете просто още един кекс ... и ще сгрешите. Този е единствен по рода си, опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 с.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • ябълки - 1 1/2 бр.
  • канела - 1 1 /2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се нарязва на малки парчета и се оставя настрани. След това яйцата и захарта се разбиват заедно с миксер.

Разбиват се до еднородна смес. След това към яйчената смес се прибавя киселото мляко, в което предварително е погасена содата за хляб. Разбива се хубаво с миксера.

Добавят се олиото и канелата. Разбърква се отново. След това постепенно започва да се прибавя и брашното, при непрекъснато бъркане. Бърка се получаването на гъста еднородна смес.

След това се прибавят и нарязаните ябълки. Разбърква се. Форма за кекс се помазва с олио и се набрашнява с брашно. Сместа се изсипва във формата за кекс.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. След това отгоре кекса се покрива с домакинско фолио и се пече още 25-30 минути.

Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби. След като е готов кекса се вади от фурната и се оставя да изстине. След като изстине се обръща и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: