Начин на приготвяне
Ябълката се нарязва на малки парчета и се оставя настрани. След това яйцата и захарта се разбиват заедно с миксер.
Разбиват се до еднородна смес. След това към яйчената смес се прибавя киселото мляко, в което предварително е погасена содата за хляб. Разбива се хубаво с миксера.
Добавят се олиото и канелата. Разбърква се отново. След това постепенно започва да се прибавя и брашното, при непрекъснато бъркане. Бърка се получаването на гъста еднородна смес.
След това се прибавят и нарязаните ябълки. Разбърква се. Форма за кекс се помазва с олио и се набрашнява с брашно. Сместа се изсипва във формата за кекс.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. След това отгоре кекса се покрива с домакинско фолио и се пече още 25-30 минути.
Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби. След като е готов кекса се вади от фурната и се оставя да изстине. След като изстине се обръща и се поръсва с пудра захар.