Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофени ветрила на фурна

Картофени ветрила на фурна

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Картофени ветрила на фурна
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Зеленчуково приключение в кухнята"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • лимони - 1 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват. След като картофите са обелени се нанизват на метален или дървен шиш.

Картофите се режат с нож спираловидно, като се върти шишът. След като е нарязан спираловидно картофът се изважда внимателно от шиша.

Леко се отварят картофите. Същото се повтаря и с другите картофи. Морковът се реже на резенчета, а лукът на кръгчета. Лимонът се реже на кръгчета.

Част от нарязаните моркови се слагат в резенчетата на картофите. След което картофите се прехвърлят в тава, която е застлана с хартия за печене. Останалите моркови, лука и нарязаният лимон се редят около картофите.

Отгоре зеленчуците се поръсват леко с олио или зехтин. Подправят се с подправките . Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: