Картофени ветрила

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Картофени ветрила
Снимка: Monika Ivanova
1 / 5
10/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • къри - 1/2 к.л.
  • джинджифил - 1/2 к.л.
  • чесън - 1/2 к.л. сух или 2 скилидки намачкан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесете подправките без солта. По-ароматно ще стане, ако имате пресни, но и със сушени ще се получи добре.

Вземате един картоф и правите напречни разрези в него, като не стигате до долу- целта е картофът да остане цял. Процедурата се повтаря с всички картофи.

След това ги наредете в тава (може да сте я намазали предварително с малко олио или да използвате хартия за печене). Поръсвате обилно с микса от подправки, като се старайте те да влязат в процепите.

Поливате отгоре картофите с олио и солите.

Печете около 45-50 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
По-точното наименование на тези картофи е "Акордеон" ветрилата се нарязват по друг начин :)
10.07.2016 13:36
1
1
Покажи всички подкоментари