Начин на приготвяне
В тенджера с подсолена вода изсипваме скаридите и ги оставяме да заврат на бавен огън до пълна готовност.
През това време измиваме, обелваме и нарязваме краставицата на средно големи кубчета.
Отделяме костилката от авокадото и го обелваме. След което го нарязваме на средно големи кубчета.
Изцеждаме сока от един лимон. Ако разполагаме със сурова царевица, я сваряваме.
В купа смесваме краставицата, авокадото, царевицата, изцедения лимонов сок, зехтина и солта.
Вече готовите скариди изваждаме от водата, обелваме, почистваме и нарязваме според големината им. Добавяме към купата с останалите продукти и разбъркваме внимателно, за да не нарушим цялостта на авокадото.
Може да поднесем с чаша вино ! :)