Начин на приготвяне
Измиваме марулите, измиваме руколата и доматите. Накъсваме марулята, доматите и сиренето нарязваме на едри кубчета.
Печения маринован пипер го изцеждаме от излишната течност и го нарязваме на едри парчета около 2 см. След което започваме да редим двете порции салати.
Вземаме две подходящи чинии за салата, най-отдолу слагаме по равно накъсана маруля, отгоре нея разпределяме по равно и листенцата рукола, посоляваме леко, след което нареждаме нарязаните на едро пресни домати, след тях печените мариновани чушки.
Най-отгоре на салатите разпределяме кубчетата сирене, след което в малка касерола с около 3/4 ч. чаша олио запържваме много леко червен пипер с чубрица. С тази запръжка поръсваме отгоре двете салати.