Начин на приготвяне
Приготвянето е в тенджера под налягане. В каймата се поставят всички продукти за стандартно пържени кюфтета.
Взима се малко повече от 1 с.л. от нея, разстила се върху дланта на ръката и в нея се поставя парче суров нарязан морков, свива се на руло, потапя се в брашно и се изпържват в мазнина докато се стегне рулото. Изваждат се.
В тенджера с малко мазнина се задушава наситнен лук, докато стане прозрачен. Ако са останали парчета от морковите, също се добавят.
Прибавя се виното и се оставя да клокне за 1-2 минути, за да се изпари алкохолът, добавя се бахар, черен пипер зърна, дафинов лист и се залива с доматите.
Нареждат се т.нар. фачета и се долива вода за готвене. Оставя се на умерен котлон за около 20-25 мин. Накрая може за аромат да се добави бучка масло. Поръсва се с магданоз и се сервира с гарнитура от сварен ориз.
Забележка: Няма обяснение защо така е името на тези тъй вкусни кюфтенца с моркови.
Ако се приготвя яхнията в тенджера под налягане, както аз съм го приготвила, варенето е не повече от 10-12 минути, след като зашуми вентила ѝ.
Коментари
Сийче, надявам се , че си много по- добре. Поздрав!