Начин на приготвяне
Поставете каймата в купа и към нея сложете всички подправки, сол и галетата. Накълцайте на ситно и прибавете лука, магданоза и чукнете яйцето. Омесете хубаво и приберете в хладилник за 4-5 часа.
Сварете пъдпъдъчите яйца за 3-4 минути във вода с малко сол. Охладете и обелете.
Извадете каймата от хладилника 20-30 минути, преди да оформите кюфтенцата. Щом тя е достигнала стайна температура, взимайте в шепа от нея и сплесквайте с длан. В центъра поставяйте яйчице, предварително оваляно в брашно, и завивайте като оформяте топчица. Така процедирате до приключване на продуктите.
Пуснете фурната да загрее до 190 градуса, а кюфтенцата оваляйте в брашно (не наслоявайте прекалено, а само толкова, колкото да изглеждат като напудрени). Подредете ги в тавичка върху хартия за печене и ръснете отгоре малко олио.
Изпечете пълнените кюфтета до златист загар около 20-25 минути.
Поднесете като предястие боцнати на клечка.
Добър апетит! Кюфтенцата с изненада от пъдпъдъчи яйца са готови.