Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа със свинско и зеле

Супа със свинско и зеле

Супа със свинско и зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Гъста, ароматна и много, много вкусна супа със свинско и зеле, с която вкусно да похапнете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • зеле - 1 малко
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • оцен - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на лентички, прибавя се солта и се поръсва с червения пипер, прибавя се оцетът и се оставя да престой 20 минути.

В загрялото олио се запържва счуканият чесън и се изважда с лъжица, преди да е покафенял. Слага се месото и се оставя да се задуши.

Щом омекне, върху него се поставя нарязаното на тънки ленти зеле.

Тенджерата се захлупва и свинската супа се оставя на тих огън, докато зелето омекне. Добавят се малко вода.

Морковите се нарязват на тънки ленти и се слагат в тенджерата.

Супата ври малко.

Морковите трябва са останат полусурови. Супата е доста гъста.

Супата със свинско и зеле е готова за консумация!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: