Вкусен трицветен кекс

09/02/2017
"Ние разбираме от кексове и ви обещаваме, че този е страхотен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
54 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188 813
  • Преглеждания за месеца6160
  • Преглеждания за седмицата3803
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена54

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се 4 белтъка на сняг, след което се прибавя 1/2 ч.чаша захар и 2 суп.лъж. олио. Прибавя се 1/2 ч.чаша брашно чрез поръсване и се разбърква само с дървена лъжица.

Разбиват се жълтъците и останалите 3 яйца с 1 ч.чаша захар и 4 суп.лъж. олио. След като са вече разбити отново чрез поръсване се прибавя 1 ч.чаша брашно и сместа се разбърква с дървена лъжица. От тази жълта смес се отделя 1/3 и към нея се прибавя какаото. Разбърква се докато сместа се оцвети.

В намаслена форма най-напред се изсипва кафявата смес. Върху нея се поръсва какао, така че да няма участък без какао. След това се изсипва бялата смес и отново се поръсва с какао. Накрая се изсипва и жълтата смес.

Пече се кекса в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Dimitrina Todorova
Dimitrina Todorova
03.06.2019 21:29
Рецептата е много сполучлива! Винаги ми се получава! За по- официален случай аз го сиропирам след 2-3дни /за да поизсъхне и да поеме по-добре сиропа/. После го заливам с шоколадова глазура и ръся кокосови стърготини. Става идеален сладкиш! Опитайте! Няма да се разочаровате!
1
0
Neli Georgieva
Neli Georgieva
31.01.2018 17:25
Здравейте,мъжът ни е диабетик и затова искам да попитам може ли да заместя захарта с подсладител?ще се получи ли?Благодаря!
5
2
Таня Левенова
моят кекс е по същата рецепта,само че в бялата смес слагам малко бакпулвер и олиото ми е 8с.л
4
1