Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шаран с дребни лукчета

Шаран с дребни лукчета

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Шаран с дребни лукчета1 / 2
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. около 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 250 - 300 г дребни лукчета
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 10 - 12 бр. на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме шарана. След това го нарязваме на парчета.

Запържваме лукчетата в сгорещеното олио. Добавяме брашното, наситнения чесън и сол на вкус. При непрекъснато бъркане към сместа добавяме виното и водата.

Слагаме и черния пипер и дафиновия лист. Когато сосът заври пускаме в него парчетата шаран.

Оставяме ястието да се вари около 30 минути на умерен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: