Начин на приготвяне
Изсипете съдържанието от пакетчетата пудинг в купа. Сложете захарта и 8 с.л. студено прясно мляко.
Разбийте хубаво сместа.
Сложете млякото на огъня и когато заври, го свалете. Започнете да прибавяте разбития пудинг на тънка струя, като непрекъснато бъркате. Върнете го отново на огъня и бъркайте, докато се сгъсти. Свалете го от огъня и го разделете на две равни части.
В едната сложете маслото и бъркайте, докато се разтопи. В другата сложете течен шоколад. Разбъркайте хубаво до получаване на еднородна шоколадова смес.
На дъното в тавичка подредете бисквитите с какао. Залейте ги с ягодов пудинг. Отгоре подредете светлите бисквити с масло, след което ги залейте с шоколадовия крем.
Загладете добре и поръсете с печени и смлени орехови ядки. Сложете тортата в хладилник за не по-малко от 4-5 часа преди консумация.
Тортата е много вкусна! С аромат на ягоди и шоколад.
Коментари
Обожавам бисквитени торти, може да са семпли и обикновени, но са страшно вкусни :)