Начин на приготвяне
Ягодите се измиват, почистват и се пасират на ягодово пюре. В купа се разбърква киселото мляко с чиа и лененото семе и оставяме на хладно. Смесваме прясното мляко със сметаната, захар и мед, загряваме на котлона докато захарта се разтопи.
Нишестето се разбърква с малко вода на кашичка, първо сипваме ягодовото пюре, после и нишестето, като непрекъснато се разбърква докато се сгъсти и сваляме от котлона. Шоколадът се начупва на малки парчета, заделят се 4 за декорация, останалия разбъркваме в горещия крем докато се разтопи.
Кремът се охлажда за кратко. В две стъклени чаши се сипва по 2-3 с. л. кисело мляко със семена и оставяме за 10-15 минути във фризера, после сипваме ягодовия пудинг и отново оставяме във фризера.
Завършваме с киселото мляко със семена. Поднасяме пудинга охладен и гарниран с пресни ягоди и парченца бял шоколад!