Таралежки във фурна

Bozhidar DimitrovBozhidar Dimitrov
Новак
10403751
Таралежки във фурна
Снимка: Bozhidar Dimitrov
1 / 7
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Едно свежо предложение за обяд, което със сигурност ще ви накара да се усмихнете. Споделете рецептата и хапвайте с удоволствие!"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г / по 200 г за таралежко/
  • яйца - 7 бр.
  • фиде - 1 шепа, за бодли
  • дафинов лист - за уши
  • черен пипер - за очички
  • бахар - за нослета
  • моркови - 3 бр.
  • За гарниране
  • маруля - 3 листа
  • репички - 3 бр.
  • маслини - 9 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лютеница
  • майонеза - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с яйце и подправки по ваш вкус, сварете 3 яйца до степен да могат да се белят /за около 6-7 минути/.

Нарежете морковите на 4 по дължина. Обелете яйцата, обвийте ги с кайма във вид на таралеж, поставете нослетата, очичките, ушите и бодлите от указаните продукти.

Намажете тавата с мазнина, наредете таралежките и морковите, налейте и малко подсолена вода /около 150-200 мл/.

Запечете до златисто на 160-170 градуса. Няколко пъти обливайте таралежките със соса. Докато се пекат, изпържете останалите 3 яйца за порциите. Гарнирайте. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: