Начин на приготвяне
Измийте добре езика и го сложете в дълбока тенджера, залейте го с вода, така че да го покрива. Добавете дафинов листа, зърната пипер меланж и бахара и сложете да заври.
Когато заври, намалете котлона, махнете образувалата се пяна и добавете хималайска сол.
Варете така на слаб огън в продължение на 2 часа под затворен капак.
Проверете дали е сварен, като лесно се пробождате с вилица. Докато е топъл, обелете езика и го нарежете на парчета.
Измийте добре и нарежете гъбите.
В широк тиган загрейте маслото и сложете парчетата от езика. Поръсете ги с малко сол и с червения пипер.
Разбъркайте за 5 мин и добавете гъбите. След като започнат да омекват и потъмняват, ги разбъркайте добре и махнете от котлона.
Поднесете гъбите с телешки език топли, като го поръсите със ситно нарязан пресен магданоз.
Вижте още как да подправяте телешкия език, както и как се готви език по света.