Гъби с телешки език в масло

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2662k5474
Гъби с телешки език в масло
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Гъби с телешки език в масло - вечното любовно трио на кулинарната сцена."

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • телешки език 1 бр. 600 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • пипер меланж - 10 зърна
  • масло краве - 130 г
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бахар - 10 зърна
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре езика и го сложете в дълбока тенджера, залейте го с вода, така че да го покрива. Добавете дафинов листа, зърната пипер меланж и бахара и сложете да заври.

Когато заври, намалете котлона, махнете образувалата се пяна и добавете хималайска сол.

Варете така на слаб огън в продължение на 2 часа под затворен капак.

Проверете дали е сварен, като лесно се пробождате с вилица. Докато е топъл, обелете езика и го нарежете на парчета.

Измийте добре и нарежете гъбите.

В широк тиган загрейте маслото и сложете парчетата от езика. Поръсете ги с малко сол и с червения пипер.

Разбъркайте за 5 мин и добавете гъбите. След като започнат да омекват и потъмняват, ги разбъркайте добре и махнете от котлона.

Поднесете гъбите с телешки език топли, като го поръсите със ситно нарязан пресен магданоз.

Вижте още как да подправяте телешкия език, както и как се готви език по света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: