Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Пълнени палачинки с кайма и гъби

Пълнени палачинки с кайма и гъби

Пълнени палачинки с кайма и гъби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето това вече са истински мъжки палачинки - сочни, със сосче и вкусна плънка. Какво чакате, господа, вадете вилиците"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 г
  • масло - 5 - 6 с.л.
  • За сос Бешамел
  • прясно мляко - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • За пълнежа
  • кайма - 400 г
  • гъби - 1/2 ч.ч. от буркан
  • кашкавал - 200 - 300 г настърган
  • кимион - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките: В дълбок съд разбиваме яйцата с прясното мляко, пресяваме брашното и него добавяме. Накрая добавяме и солта. Бърка се до получаване на еднородна смес.

Загряваме тигана, които предварително сме намазали с масло, и изсипваме част от сместа. След като е готова палачинката от едната страна /а това разбираме, като започне да се отлепя от краищата/, се обръща на другата страна.

Подготовка за пълнежа: В тиган сипваме олиото, след което запържваме лука , поставяме каймата и размачкваме, докато стане на трохи. Прибавяме кимиона, черният пипер, чубрицата и солта.

За сос Бешамел: Запържваме в разтопено масло брашното и поставяме студеното прясно мляко, като непрекъснато бъркаме, за да не се получат топчета. Подправяме с черния пипер, индийското орехче и солта. Ври, докато се посгъсти.

Оформяне на пълнената палачинка: Вземаме готовата вече палачинка, като върху нея поставяме от каймата, нарязаните на дребно гъби, настъргания кашкавал и най-отгоре от готовия вече Бешамелов сос. Завиваме палачинката от четирите страни .

Подреждаме в съд, върху всяка слагам парченце домат, поръсваме с кашкавал и поливам с Бешамел. В съда поставяме и 1 ч.ч. вода. Печем, докато се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: