Начин на приготвяне
За палачинките: В дълбок съд разбиваме яйцата с прясното мляко, пресяваме брашното и него добавяме. Накрая добавяме и солта. Бърка се до получаване на еднородна смес.
Загряваме тигана, които предварително сме намазали с масло, и изсипваме част от сместа. След като е готова палачинката от едната страна /а това разбираме, като започне да се отлепя от краищата/, се обръща на другата страна.
Подготовка за пълнежа: В тиган сипваме олиото, след което запържваме лука , поставяме каймата и размачкваме, докато стане на трохи. Прибавяме кимиона, черният пипер, чубрицата и солта.
За сос Бешамел: Запържваме в разтопено масло брашното и поставяме студеното прясно мляко, като непрекъснато бъркаме, за да не се получат топчета. Подправяме с черния пипер, индийското орехче и солта. Ври, докато се посгъсти.
Оформяне на пълнената палачинка: Вземаме готовата вече палачинка, като върху нея поставяме от каймата, нарязаните на дребно гъби, настъргания кашкавал и най-отгоре от готовия вече Бешамелов сос. Завиваме палачинката от четирите страни .
Подреждаме в съд, върху всяка слагам парченце домат, поръсваме с кашкавал и поливам с Бешамел. В съда поставяме и 1 ч.ч. вода. Печем, докато се разтопи кашкавалът.