Начин на приготвяне
Почистете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Посолете ги със сол и ги оставете за около 30 минути, докато си пуснат сока.
Чукнете яйцата и ги разбийте. Прибавете ги към тиквичките, добавете брашното и разбъркайте до еднородност.
Трябва да се получи гъсто палачинково тесто /ако е необходимо, добавете още брашно/. Вода не е необходима, защото тиквичките отделят достатъчно сок.
Загрейте тиган с незалепващо дъно и го намажете с олио. Сложете един черпак от сместа, разстелете и изпечете палачинката от двете страни до готовност.
Работете така до изчерпване на палачинковото тесто.
Сотирайте гъбите.
Намажете всяка палачинка с кайма, сложете от гъбите и свийте на руло.
Наредете палачинковите рула в тава, застлана с домакинска хартия.
Намажете палачинките с майонеза и запечете за около 15 минути.
Поръсете обилно с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.
Преди поднасяне поръсете тиквени палачинки с кайма и гъби със свеж копър.
Коментари