Начин на приготвяне
Обелете лука и морковите. Лука нарежете на ситно, а моркова настържете.
Почистете чушките от семките и ги нарежете на ситно.
Почистете гъбите от пънчетата и тях също измийте и нарежете.
Гъбите измийте с малко брашно. Чесъна обелете и наситнете.
В дълбок тиган загрейте маслото и задушете чесъна, докато си пусне аромата.
След това добавете лука, моркова и чушките. Задушете за няколко минути,
Следват пънчетата от гъбите. След като и те омекнат, добавете каймата, предварително размита в малко вода и бъркайте, докато стане на трохи.
Овкусете с подправките и оставете да къкри на тих огън за 7-8 минути.
След като плънката е готова, оставете малко да изстине и напълнете гъбите.
Подредете ги в тава, която предварително е намазана с олио, върху всяка гъба поставете парче чедър.
Печете пълнените гъби с кайма в загрята на 180 °C фурна до готовност.
Добър апетит с тези пълнени гъби с телешка кайма!