Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с телешка кайма

Пълнени гъби с телешка кайма

Пълнени гъби с телешка кайма
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Страхотна идея за предястие са тези пълнени гъбки с телешка кайма"

Необходими Продукти

  • гъби - 8 бр.
  • телешка кайма - 300 г
  • лук - 1/2 глава стар
  • моркови - 1/2 бр.
  • чушки - 50 г зелени + 50 г червени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • краве масло - 50 г
  • чедър - няколко парчета
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и морковите. Лука нарежете на ситно, а моркова настържете.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на ситно.

Почистете гъбите от пънчетата и тях също измийте и нарежете.

Гъбите измийте с малко брашно. Чесъна обелете и наситнете.

В дълбок тиган загрейте маслото и задушете чесъна, докато си пусне аромата.

След това добавете лука, моркова и чушките. Задушете за няколко минути,

Следват пънчетата от гъбите. След като и те омекнат, добавете каймата, предварително размита в малко вода и бъркайте, докато стане на трохи.

Овкусете с подправките и оставете да къкри на тих огън за 7-8 минути.

След като плънката е готова, оставете малко да изстине и напълнете гъбите.

Подредете ги в тава, която предварително е намазана с олио, върху всяка гъба поставете парче чедър.

Печете пълнените гъби с кайма в загрята на 180 °C фурна до готовност.

Добър апетит с тези пълнени гъби с телешка кайма!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: