Коледни кошнички

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
13/02/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилии - 2 бр.
  • кората на 1 лимон
  • за украсата
  • сметана - 1 бр. сладкарска
  • прясно мляко - 1 ч.ч. да е студено
  • захар - 1 с.л.
  • сладкарски бои
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата заедно със захарта и прибавяме към тях брашното и маслото. Разбъркваме добре и замесваме меко тесто. Разточваме тестото на тънка кора и с помощта на чашка изрязваме кръгчета. Тези кръгчета залепваме от вътрешната страна на формички за тарталети.

След като сме оформили тестото по формичките, слагаме на дъното по едно бобено зърно, за да не се надигне дъното на тестото при печене. Печем приготвените кошнички в силна фурна за няколко минути. Когато ги извадим от фурната, още топли ги изваждаме от формичките.

От тестото оформяме фитили с дължина 15-20 см и ширина около 0.5 см. Оформяме ги във вид на подкова и ги печем за бързо в намазнена тава.

Сваряваме млякото за крема и добавяме към него захарта. Отделяме жълтъците и ги разбиваме на пяна. Към тях при непрекъснато бъркане добавяме брашното, което предварително сме разбили с 1 ч.ч. от млякото.

След това добавяме лимоновата кора и ванилиите и разбъркваме добре. Накрая слагаме разбитите на сняг белтъци, като разбъркваме с дървена лъжица.

Изстиналите кошнички напълваме с топлия, но не горещ крем. Отгоре внимателно щприцоваме цветчета от предварително разбитата сметана със захарта и млякото, които оцветяваме със сладкарски бои.

Накрая монтираме дръжките на кошничките, като краищата им потъват в крема.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар