Чатър бюрек

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Чатър бюрек
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Трудно ни е да преценим кои баници харесваме повече - българските или турските, затова с удоволствие си хапваме и от двата вида. Да ви е сладко и на вас с поредното неустоимо предложение"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • сусам - за поръсване
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • Сос за намазване на корите
  • олио - 1 в.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • Плънка
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват продуктите за соса. В отделна купа се натрошава сиренето.

Вземат се две кори, намазват се с около 4 с.л. от приготвения сос. Поръсват се с натрошено сирене. Корите се режат по средата на две. Всяка половина се увива на руло и се слага в тава.

Тази процедура се повтаря и с останалите две двойки кори. Разбива се яйцето и се намазват рулата обилно отгоре.

Поръсват се със сусам. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути или до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: