Начин на приготвяне
Сложете ананасът да се отцеди добре от течността. Смесете в купа брашното, нишестето, бакпулвера, солта. Отделно разбийте до пухкав крем маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно и долейте прясното мляко/сока и ромовата есенция.
При непрекъснато бъркане добавете сухите към мокрите съставки. Накрая объркайте с лимоновата кора и стафидите. Сипете сместа в намазнена и леко набрашнена тавичка и отгоре наредете оваляните в в брашно или галета цели шайби ананас.
Сложете по малки бучици масло върху плодовете и пъхнете да се пече в предварително загряна на 170-180 градуса фурна. Пече се по-ниско от средното ниво на фурната, докато хубаво се надигне сладкишът. По желание изпечения кекс а ананас поръсете с малко пудра захар, докато е още топъл.
Коментари