Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота Влюбени гълъбчета

Панакота Влюбени гълъбчета

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37454166350
Панакота Влюбени гълъбчета
Снимка: Emilia Krumova
2 / 5
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Вадете формата и запретвайте ръкавите, за да има с какво да изненадате любимия вечерта"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 800 мл течна
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 100 г
  • желатин - 2 пакетчета по 10 г
  • ванилия - 1 бр. шушулка
  • сладко - от червена боровинка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред разтваряте желатина, двете пакетчета в 50 мл вода и го оставяте настрани да набъбне , отнема около 5 минути.

През това време, слагате на котлона в тенджерка сметаната, млякото и захарта, разбърквате до завирането им. Разрязвате ваниловата шушулка, остъргвате зрънцата с нож и пускате в сметаната заедно всичко.

На другия котлон слагате на водна баня набъбналия желатин да се разтвори и когато е готов го прибавяте и него към сметаната.

Всичко разбърквате докато заври. Махате от котлона, изваждате шушулката, разбърквате добре и изсипвате във влюбената форма сърце или малки формички.

Изчаквате да се охлади, поставяте в хладилника за 3-4 часа и украсявате със сладкото. На средата на формата, с малка метална форма сърчице изрязвате и я пълните и нея със сладко.

Сервирате парченце панакота с чаша влюбено шампанско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: