Начин на приготвяне
Първо активирам маята в топлото мляко със захарта и малко брашно. Разбивам яйцата, добавям останалото мляко. Пресявам брашното сипвам солта и започвам да добавям от млечната смес и от маята. Замесвам еластично тесто, което оставям да втаса на топло около 40 мин.
Вече втасало го разделям на три равни части и една малка топчица за декорация на цветята. От едната топка разточвам кора която после изрязвам във форма на сърце.
От другата топка правя три фитила и оплитам на плитка, така процедирам и със другата топка. Така готовите две плитки поставям от двете страни на сърцето.
От малкото топче тесто разточвам тънка кора и изрязвам цветя, листа и голямата роза. Оставям питката да втаса, след което я мажа със жълтък и украсявам със семена. Пека в загрята фурна на 170 градуса.
Коментари