Начин на приготвяне
Най-напред разтваряте желатина, двете пакетчета в 50 мл вода и го оставяте настрани да набъбне , отнема около 5 минути.
През това време, слагате на котлона в тенджерка сметаната, млякото и захарта, разбърквате до завирането им. Разрязвате ваниловата шушулка, остъргвате зрънцата с нож и пускате в сметаната заедно всичко.
На другия котлон слагате на водна баня набъбналия желатин да се разтвори и когато е готов го прибавяте и него към сметаната.
Всичко разбърквате докато заври. Махате от котлона, изваждате шушулката, разбърквате добре и изсипвате във влюбената форма сърце или малки формички.
Изчаквате да се охлади, поставяте в хладилника за 3-4 часа и украсявате със сладкото. На средата на формата, с малка метална форма сърчице изрязвате и я пълните и нея със сладко.
Сервирате парченце панакота с чаша влюбено шампанско.