Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с картофи и кашкавал

Кифлички с картофи и кашкавал

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Кифлички с картофи и кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Не сте опитвали картофени кифлички досега? Е просто не знаете какво сте изпуснали"

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г
  • масло - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • брашно - 250 г
  • сол - 2 - 3 щипки
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • тиквени семки - 3 с.л.
  • маково семе - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете на кубчета, залейте с вода да се покрият и сложете на огъня да се сварят.

Пуснете във водата щипка сол. Отцедете сварените картофи, намачкайте с вилица и оставете да се охладят.

Към картофите прибавете маслото, което е престояло на стайна температура. Отделете белтъка на яйцето и го добавете към картофите.

Пресейте брашното направо на плота с две щипки сол. Прибавете картофената смес и настъргания кашкавал и замесете тесто.

Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина 5-6 мм. Нарежете на ивици с ширина 10 см, а тях на триъгълници. Завийте на кифличка всеки триъгълник.

Подредете кифличките в тава върху хартия за печене. Намажете с отделения жълтък, като го разбиете с 1 с.л. прясно мляко.

Залепете по кифличките сурови тиквени семки и поръсете с маково семе. Печете в загрята фурна на 200 градуса с вентилация до зачервяване. Оставете да се поохладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: