Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Тиква с кашкавал на фурна

Тиква с кашкавал на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Тиква с кашкавал на фурна1 / 2
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Такава запеканка не сте опитвали досега - хем с тиква, хем солена, хем невероятно вкусна"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 средно голяма
  • лук - 4 глави, кромид
  • домати - 5 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - за запържване
  • За заливката
  • масло - 1/2 пакетче, краве /около 60 г/
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • За поръсване
  • магданоз - 1 връзка
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме семките на тиквата, обелваме кората и я нарязваме на парчета с дебелина около 1 см. и дължина 5-6 см.

Хубаво ги овалваме от всички страни в брашно и пържим във врящо олио.

Обеления лук нарязваме на ситно и го запържваме в същата мазнина. В намазана с масло тавичка нареждаме първо тиквените парчета.

Отгоре слагаме пържения лук, нареждаме върху него нарязаните на колелца домати, върху тях слагаме магданоза /ситно нарязан/ и най-накрая наръсваме с настъргания кашкавал.

Разтапяме маслото в тигана, добавяме млякото и разбитите на пяна яйца. С получената смес заливаме ястието.

Печем запеканката в предварително загрята фурна.

Тиквата с кашкавал на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: