Начин на приготвяне
Почистваме семките на тиквата, обелваме кората и я нарязваме на парчета с дебелина около 1 см. и дължина 5-6 см.
Хубаво ги овалваме от всички страни в брашно и пържим във врящо олио.
Обеления лук нарязваме на ситно и го запържваме в същата мазнина. В намазана с масло тавичка нареждаме първо тиквените парчета.
Отгоре слагаме пържения лук, нареждаме върху него нарязаните на колелца домати, върху тях слагаме магданоза /ситно нарязан/ и най-накрая наръсваме с настъргания кашкавал.
Разтапяме маслото в тигана, добавяме млякото и разбитите на пяна яйца. С получената смес заливаме ястието.
Печем запеканката в предварително загрята фурна.
Тиквата с кашкавал на фурна е готова.