Начин на приготвяне
Смелете или намачкайте бисквитите. Разтопете маслото и го объркайте с бисквитите. Поставете 6 малки ринга върху поднос.
Във всеки ринг сложете от бисквитите, притиснете с лъжица и приберете в хладилник за 15 минути. Разбийте маскарпонето, захарта, няколко капки от есенцията и сока от 1/2 лайм.
Отделно разбийте сметаната. Постепенно я прибавете към маскарпонето и разбъркайте с шпатула.
Във всеки ринг сложете от сместа, като не пълните догоре.
Пригответе плодовия желатин по указание на опаковката. Моят беше за 500 мл течност, като първо го разтворих в 250 мл гореща вода и после долях 250 мл студена вода.
Допълнете всеки ринг с желатина, сложете по една черешка и приберете в хладилник до стягане.
Минете с нож по стените и освободете пастите от ринговете.
Пастичките са много вкусни.