Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана с помощта на миксер на гъст крем. Прибавете пудрата захар, заквасената сметана и маскарпонето. Продължете разбиването до хомогенност.
Потопете бисквитите в кафето /трябва да е леко топло/. Наредете ред бисквити, а отгоре намажете пласт от крема. Наредете ред ягоди и отново крем.
Сложете ред бисквити, предварително потопени в кафето. Намажете отново с крем.
Почистете ягодите и гарнирайте тортата с маскарпоне, като ги нарежете на филийки.
Страните на тортата облепете с кокосови стърготини, а върху ягодите поръсете с настърган бял шоколад.
Гарнирайте вашата плодова торта с ментови листенца.
Ягодовата торта с бисквити и маскарпоне е готова.