Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Ягодова торта с бисквити и маскарпоне

Ягодова торта с бисквити и маскарпоне

Ягодова торта с бисквити и маскарпоне
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Събрали се ягодите, бисквитите и маскарпонето да свършат заедно една работа - ето така се е появила и тази сочна торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет /300 г/ обикновени
  • ягоди - 500 г
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сметана - 300 мл сладкарска
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • бял шоколад - за поръсване
  • кафе - 200 мл еспресо
  • пудра захар - 2 с.л.
  • мента - свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана с помощта на миксер на гъст крем. Прибавете пудрата захар, заквасената сметана и маскарпонето. Продължете разбиването до хомогенност.

Потопете бисквитите в кафето /трябва да е леко топло/. Наредете ред бисквити, а отгоре намажете пласт от крема. Наредете ред ягоди и отново крем.

Сложете ред бисквити, предварително потопени в кафето. Намажете отново с крем.

Почистете ягодите и гарнирайте тортата с маскарпоне, като ги нарежете на филийки.

Страните на тортата облепете с кокосови стърготини, а върху ягодите поръсете с настърган бял шоколад.

Гарнирайте вашата плодова торта с ментови листенца.

Ягодовата торта с бисквити и маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: