Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ореховки»Ореховки с брашно от лимец

Ореховки с брашно от лимец

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Ореховки с брашно от лимец
Снимка: Анонимен
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Предизвикваме ви да откриете колко вкусно може да е здравословното"

Необходими Продукти

  • орехи - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • захар - 100 г
  • брашно от лимец - 1.5 чаши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с вилица. Добавяме захарта и щипка сол. Аз винаги добавям сол за вкус. Така се засилва ароматът на изделието.

Смиламе орехите в чопър и добавяме към сместа. Могат и да се счукат на по-едро.

Накрая замесваме сместа с брашното. Сложете първо 1.5 чаши брашно. Ако ви се стори по-течно добавете още.

От сместа гребвам с лъжица и слагам гъстата и лепката смес на хартия за печене. Внимавайте да има разстояние между ореховките, защото се слепват иначе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: