Начин на приготвяне
Двата вида брашна се смесват и се изсипват в голяма тава. Маята се изсипва в 100 мл хладка вода и се разбърква.
2 ч.л. брашно се изсипват в купичка и се смесват с 1 ч.л. сол, 3 с.л. олио и 1 и 1/2 ч.ч. вода. Исипва се при брашното и се налива и разтворената мая. Обърква се тесто.
Заради лимеца се получава не много меко тесто, но това да не ви притеснява. Направете топки, колкото орех, и оваляйте всяка една в олио, наредете ги в намазнена тава и покрийте с кърна и ги оставете да втасат.
След като са втасали милинките направете смес от яйцето, 1/2 ч.ч. олио, 100 мл вода, 2 с.л. брашно, разбърква се добре и се натрошава сиренето.
Поливаме милинките с брашно от лимец отгоре с яйчената смес и печем в студена фурна на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!