Начин на приготвяне
Орехите се измиват добре, подсушават се и се запичат за кратко в фурната, около 10 мин.
След това се нарязват на по-малки парченца с помощта на блендер.
Студените белтъци се разбиват с захарта на най-висока степен на миксера до получаване на пухкава хомогенна смес.
Към тях се добавят орехите, ванилията и меда. Разбърква се бавно със силиконова шпатула, за да не спадне сместа.
Фурната се загрява на 200°C без вентилатор.
В подходяща тавичка се поставя хартия за печене, след това със супена лъжица се взема от ореховата смес и се реди върху хартията на разстояние една от друга.
Така получените домашни ореховки се пекат около 20 мин.
След изпичане е желателно да открехнете вратата на фурната, за да се охладят постепенно ореховките с мед без брашно.
Коментари