Бъркан сладкиш без яйца

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
319
83
78
1
16/02/2017
"Няма яйца - няма проблем - ето ви този вкусен сладкиш без яйца и после ще ни кажете колко много ви е харесал "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 139
  • Преглеждания за месеца616
  • Преглеждания за седмицата205
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го сипете в подходяща купа, като прибавите към него другите сухи съставки. Смесете, като разбъркате добре с лъжица. Разбъркайте млякото и го прибавете към брашното, също маслото и орехите. Разбъркайте всичко много добре.

Сипете сместа в тавичка с незалепващо покритие, която преди това леко намазнете с краве масло. Печете сладкиша за около 30 минути на 180 градуса.

За глазурата:

Сипете в малък съд всички продукти, предвидени за глазурата. Поставете съда над друг съд с вода на огъня и разтопете на водна баня и на слаб огън, като бъркате до достигане на гладка глазура. Залейте сладкиша с глазурата.

За украсата:

Отново на водна баня разтопете няколко блокчета бял шоколад. Сипете разтопения шоколад във фунийка от готварска хартия, отрежете съвсем малко върха и нарисувайте цветчета върху глазурата. Нарежете на пастички.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар