Бъркан сладкиш без яйца

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Бъркан сладкиш без яйца4 / 4
27/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Няма яйца - няма проблем - ето ви този вкусен сладкиш без яйца и после ще ни кажете колко много ви е харесал"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • орехи - 1/2 ч.ч., нарязани на едро
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • вода - 3 с.л.
  • ЗА УКРАСА
  • бял шоколад - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го сипете в подходяща купа, като прибавите към него другите сухи съставки. Смесете, като разбъркате добре с лъжица.

Разбъркайте млякото и го прибавете към брашното, също маслото и орехите. Разбъркайте всичко много добре.

Сипете сместа в тавичка с незалепващо покритие, която преди това леко намазнете с краве масло. Печете сладкиша за около 30 минути на 180 градуса.

За глазурата:

Сипете в малък съд всички продукти, предвидени за глазурата. Поставете съда над друг съд с вода на огъня и разтопете на водна баня и на слаб огън, като бъркате до достигане на гладка глазура. Залейте шоколадовия сладкиш с глазурата.

За украсата:

Отново на водна баня разтопете няколко блокчета бял шоколад.

Сипете разтопения шоколад във фунийка от готварска хартия, отрежете съвсем малко върха и нарисувайте цветчета върху глазурата. Нарежете на пастички.

Бърканият сладкиш без яйца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: