Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с течен шоколад

Бисквитена торта с течен шоколад

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Бисквитена торта с течен шоколад
Снимка: Emilia Krumova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
16
"Бисквитените торти отдавна не са това, която бяха, днес те са истинско произведение на сладкарското изкуство"

Необходими Продукти

  • пудинг - 3 бр. Ванилия
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 150 г
  • ванилия - 2 бр.
  • течен шоколад - 100 г
  • бисквити - 1 кутия, маслени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте от млякото 200 мл, а останалото слагате на котлона да завира, заедно със захарта. В отделено мляко разтваряте трите пудинга.

Когато млякото заври, изсипвате пудинга при непрекъснато разбъркване и махате от котлона. Добавяте течния шоколад в горещия пудинг, като бъркате за да се разтопи. Добавяте и ванилията.

В подходяща форма изсипвате от пудинга, подреждате ред бисквити, пак слагате пудинг, отново редите бисквити. Така процедирате до изчерпване на продуктите.

Завършвате с пудинг и оставяте на хладно. Когато бисквитената торта е изстинала, украсявате по ваше желание и слагате в хладилника за 2 часа.

Сервирате парченце торта с бяло шампанско. Добър апетит! Бисквитената торта с течен шоколад е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: