Начин на приготвяне
Сложете на котлона в малка тенджера 900 мл прясно мляко. Когато заври, добавете няколко супени лъжици кафява захар.
В останалите 100 мл прясно мляко изсипете нишестето с 2-3 пакетчета ванилия и бъркайте интензивно, докато се разтвори добре.
Добавете го към тенджерата с врящото мляко и изключете котлона. Бъркайте, докато се сгъсти. В малки купички с плоско дъно сипете няколко лъжици от готовия крем на дъното, наръсете с шоколадови пръчици и поставете отгоре по една бисквитка.
Сипете пак от крема, шоколадовите пръчици и бисквитка. Направете три слоя. Завършете с крема. Опаковайте купичките с фолио за свежо съхранение, след като изстинат и приберете за един час в хладилника.
Върху чиния обърнете купичките и с помощта на форма за курабии изрежете сърце.
Карамелизирайте на сух тиган няколко лъжици захар и с тънка струйка от карамела полейте мини тортичките.
Украсете мини тортата с плодове.
Мини тортичката за Свети Валентин е чудна!