Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват около 5 мин. Към тях се прибавя захарта и се разбива до хомогенна смес. Постепенно се прибавя брашното и накрая и олиото.
Половината смес се разбива с какаото. В намазнена тавичка, поръсена с брашно, се сипва бялата смес. Пече се на 160° C докато покафенее.
После се изпича какаовата смес. Готовите блатове се изрязват във форма на сърце. Единия се слага в поднос и се сиропира, маже се с предварително подготвения крем и отгоре се слага другия блат (също сиропиран).
Намазва се цялата торта със сметаната. Залива се със разтопен на водна баня шоколад и се добавя 1 с. л. олио за блясък.
По желание може да украсите с черешките от компота или др. вид украса, аз лично използвах и малко натрошени орехи по края.