Начин на приготвяне
В сгорещено олио запържете месото, нарязано на късчета. Разбъркайте няколко пъти. Щом месото се позачерви, добавете последователно нарязани на четвъртини гъби.
Нарежете лука на едри полумесеци и сипете към месото, както и четири чушки, нарязани на колелца, и двата стръка чесън. Разбъркайте отново два-три пъти и поръсете със сол и подправките.
Залейте с водата, а като заври, добавете двата домата, нарязани на кубчета. Захлупете и гответе за кратко, докато омекнат зеленчуците, а накрая поръсете с малко стрита чубрица.
Разпределете готовата кавърма в гондоли. Във всяка гондола чукнете по едно яйце и сложете една цяла чушка сиврия.
Запечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20 мин., или по ваша преценка до готовност на яйцето. Поръсете с накълцан пресен магданоз.