Начин на приготвяне
В тенджера се слага вода да заври, като се посолява.
Тиквичката се измива добре и се разрязва на 2 части.
Отделя се с лъжица старателно вътрешността на тиквичката. Издълбаните половинки се слагат в тенджерата леко да кипнат.
Вътрешността се нарязва на много малки парченца в отделен съд. Към нея се добавя изварата и се натрошава сирене. Овкусява се с куркума и черен пипер на вкус. Счуква се едно яйце и всичко се обърква.
В тавичка се поставя хартия за печене. В нея се поставят тиквичките. Внимателно се напълват с вече подготвената смес.
Слага се в предварително зарята фурна и пълнената тиквичка се пече на 180 градуса до хващане на златиста коричка.
Тиквичката гондола с извара е готова.