Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с маслини

Свинска кавърма с маслини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинска кавърма с маслини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кавърма, която ще се услади на всички гладни лакомници"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • чушки - 3 - 4 бр. червени
  • лук - 2 стръка праз
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • домати - 5 бр. от консерва
  • червено вино - 50 мл
  • подправки - по избор
  • гъби - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета. В тиган се сипва олио и се запържва. След като смени цвета си, се добавят нарязаните лук и чушки.

След няколко минути се прибавят гъбите, доматите, подправките и виното.

Оставя се на слаб огън, докато остане на мазнина. Накрая се добавят маслините и след 3-4 минути кавърмата се сваля от котлона. Поръсва се с нарязан магданоз.

Свинската кавърма с маслини е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: