Начин на приготвяне
В тенджера с малко мазнина запържете до приятен златист цвят нарязаното телешко.
Сипете бирата и намалете силата на огъня, задушавайте телешкото до готовност.
Накрая трябва да е сварено и без никаква течност. Ако се наложи, по време на готвенето може да добавите малко топла вода.
Към задушеното телешко добавете нарязаните гъби, праз и спанак. След около 5 минути прибавете и измития ориз, запържете го за кратко и налейте топла вода.
Овкусете с черния пипер, солта и джоджена. Когато течността заври, прехвърлете всичко в тава за печене.
Сложете във фурната и едва тогава я включете на 200 градуса.
Печете ориза до пълно изпаряване на водата и омекване на зърната.
Оризът с телешко, гъби и спанак на фурна е готов.