Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бърза бисквитена торта със сладко от смокини

Бърза бисквитена торта със сладко от смокини

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167932
Бърза бисквитена торта със сладко от смокини2 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Една уж семпла бисквитена торта, чийто вкус и забележителен аромат дълго няма да забравите"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакет Изгрев
  • инстантен крем - 2 пакета ванилия на Dr. Oetker
  • прясно мляко - 1 л
  • сладко - 1 буркан от смокини
  • смокини - 11 бр. пресни
  • канелена захар - 3 с.л.
  • ленено семе - 3 с.л. смялно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема, като две пакетчета инстантен крем на Д-р Йоткер разбираме в 800 мл студено мляко.

Приготвяме си тава, в която ще правим тортата.

Редим ред бисквити, като предварително потапяме в мляко, всяка една бисквитка.

Отгоре намазваме с крема, поръсваме с канелена захар и разстиламе сладко от смокини.

Върху тях отново редим бисквити, потопени в прясно мляко, намазваме с крем, поръсваме с канелена захар и разстиламе сладко от смокини.

Последният ред от бисквити го редим отново като всяка бисквита е потопена в прясно мляко.

Остатъкът от крема го объркаме с останалият крем намазваме бисквитите, поръсваме с канелена захар и ленено семе.

Накрая нареждаме пресните смокини за разкош.

Бисквитената торта става много ароматна. Трябва да престои няколко часа в хладилник преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: