Начин на приготвяне
В купичка слагаме водата с нишестето и разбъркваме добре, за де се разтвори. На котлона в тенджерка слагаме прясното мляко и захарта. Захарта според вкуса и сладостта на домашното сладко.
Разбъркваме, за да се разтвори захарта. Сваряваме млякото. Прибавяме нишестето, разтворено във водата и разбъркваме, докато се сгъсти кремът.
Разбъркваме непрекъснато. Кремът трябва да е гъст, но не прекалено. В тавичка с диаметър 24 см нареждаме ред бисквити.
В празнините начупваме малки парченца, за да се запълнят. Следва ред крем. Слагаме го още топъл. След него слагаме от сладкото от малини навсякъде върху първия ред крем.
След него нареждаме пак бисквити. Следва ред крем и ред сладко от малини. И така всичко редуваме на три реда, като завършваме с крем.
Най–отгоре поръсваме с нарязани на парченца сурови кайсиеви ядки. Оставяме за 5-6 часа на хладно бисквитената торта и после я режем на триъгълници. Да ви е сладко!
Бисквитената торта с малиново сладко е готова.