Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с малиново сладко

Бисквитена торта с малиново сладко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Бисквитена торта с малиново сладко
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Колкото по-бързо излапате бисквитената торта, толкова по-бързо ще имате причина пак да я приготвите"

Необходими Продукти

  • нишесте - 1 пакетче, ягода
  • прясно мляко - 800 мл
  • вода - 200 мл
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • сладко от малини - 1 бурканче, домашно
  • кайсиеви ядки - 1/2 ч.ч. сурови
  • бисквити - 2 опаковки Butter Biscuits Sondey
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка слагаме водата с нишестето и разбъркваме добре, за де се разтвори. На котлона в тенджерка слагаме прясното мляко и захарта. Захарта според вкуса и сладостта на домашното сладко.

Разбъркваме, за да се разтвори захарта. Сваряваме млякото. Прибавяме нишестето, разтворено във водата и разбъркваме, докато се сгъсти кремът.

Разбъркваме непрекъснато. Кремът трябва да е гъст, но не прекалено. В тавичка с диаметър 24 см нареждаме ред бисквити.

В празнините начупваме малки парченца, за да се запълнят. Следва ред крем. Слагаме го още топъл. След него слагаме от сладкото от малини навсякъде върху първия ред крем.

След него нареждаме пак бисквити. Следва ред крем и ред сладко от малини. И така всичко редуваме на три реда, като завършваме с крем.

Най–отгоре поръсваме с нарязани на парченца сурови кайсиеви ядки. Оставяме за 5-6 часа на хладно бисквитената торта и после я режем на триъгълници. Да ви е сладко!

Бисквитената торта с малиново сладко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: