Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Лучена салата със зехтин

Лучена салата със зехтин

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Лучена салата със зехтин3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусна салата по селски, поднесена с чаша домашна ракийка - така ги правим нещата ние"

Необходими Продукти

  • лук - 5 глави много големи
  • зехтин - 100 мл
  • лимон - 1 бр.
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства от люспите и се нарязва на шайби с дебелина около 0.5 см.

През това време трябва да е включена скарата или грил тиганът да е сложен на котлона да загрее хубаво. Когато е загряла скарата, се подреждат лучените шайби. Пекат се около четири минути и се завъртат да се изпекат и от другата страна.

Когато са готви, се махат от скарата и се слагат в тенджера с капак да се задушат. Преди това се разделят на отделни пръстенчета.

Когато е изпечен лукът, в купа се изцежда лимонът и се смесва със зехтина и солта.

С тази смес се полива лукът, докато и топъл, разбърква се хубаво и се затварят отново с капака. Така престоява десетина минути и тогава се разсипва в чинии и се сервира като вкусно мезе към силно изстудена ракийка.

Лучената салата със зехтин е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: