Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Заливка за мусака с галета

Заливка за мусака с галета

Заливка за мусака с галета
Снимка: Анонимен
1 / 5
18/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Всяка мусака е по-вкусна със заливка, а днес сме приготвили една - от вкусна, по-вкусна"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • галета - 5 - 6 с.л. фина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливката може и да не е от най-пухкавите, но е вкусна и е нелоша вариация на класическия вариант. Заради галетата става по-тъмна на цвят.

Киселото мляко се разбива добре и към него се добавя содата. Изчаква се няколко минутки, за да шупне.

През това време се разбъркват двете яйца и се добавят към млякото. Слага се и галетата.

Всичко се обърква добре и се излива върху мусаката, когато тя е почти готова. Пече се около 10-15 минутки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: