Галет с тиквички

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Галет с тиквички
Снимка: Ники
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Галетът с тиквички е много, много вкусен и си заслужава всяка минута, прекарана в кухнята"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • яйца - 3 бр.
  • салам - 150 г слайс луканков
  • тиквички - 2 бр.
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този солен галет тиквичките почистваме, настъргваме и посоляваме, поставяме ги в гевгир да се оцедят.

Бутертестото оставяме да се охлади, разточваме го и го поставяме в тава върху хартия за печене, като оставяме краищата извън тавата.

Подреждаме луканковия салам.

Тиквичките овкусяваме със сухите подправки и сипваме върху салама.

Яйцата разбиваме с малко сол и сипваме върху настърганите тиквички.

Свиваме краищата, печем соления пай на 180°C за около 30 минути.

След това наръсваме с настърган кашкавал и запичаме.

Готовия галет с тиквички поръсваме с пресни подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: